martes, 8 de febrero de 2011

Els GRIPAUS comparteixen històries amb nosaltres...


En aquesta secció hi trobem alguns contes, els personatges dels quals són GRIPAUS. Ens trobem amb diversitat d'històries, però totes elles ens trasmeten una il·lusió, uns valors, uns coneixements,...


"Sapo en invierno" és el primer conte que ens presenten els gripaus. Max Velthuijs és l'autor i l'il·lustrador d'aquest llibre i va ser publicat per l'editorial Ekaré.
La història tracta d'un gripau que al despertar-se descobreix que ha arribat una estació nova, però tant ell com la resta de gripaus, durant aquesta època de l'any, no tenen l'equipatge pertinent. El gripau, no entén perquè està tot de color blanc i rellisca i cau al passar per sobre de l'estany congelat. Ell no pot gaudir d'aquesta moment com la resta de companys seus que juguen entre ells. Així que aquests decideixen ajudar al gripau encenent-li un foc, donant-li sopa, posant-li una bufanda,...perquè s'ho passi bé durant l'hivern. Tot i rebre l'ajuda dels seus amics, ell prefereix la primavera.

Sapo en invierno (1992)

Seguidament, ens trobem amb "El sapo de la boca grande" de Francine Vidal, il·lustrat per Elodie Nouhen i publicat per l'editorial Didier Jeunesse.
Aquesta història parla d'un gripau de color verd i que té la boca vermella molt gran i viu tranquil·lament sobre un nenúfar. Una nit el gripau se'n cansa de caçar mosques per poder alimentar-se, així que decideix emprendre un camí ple d'aventures i buscar una dieta més variada. Mentre camina a través del bosc, el gripau es troba a diferents animals, als quals els hi pregunta que és el que mengen i és llavors quan es queda sorprès en sentir de que s'alimenten. Finalment, ja cansat de la seva expedició, decideix tornar al lloc on vivia.

El sapo de la boca grande (2001)


I finalment, la última història de gripaus és "Sapo y sepo, inseparables" d'Arnold Lobel, també il·lustrat per ell. Aquest conte va ser publicat per l'editorial HaperCollins.
Arnold Lobel, en aquesta història presenta a dos gripaus que són molt diferents entre ells, però que a la vegada són molt amics. Durant el transcurs de la història veiem que van tenint experiències, ja sigui buscant botons, donant la benvinguda a la primavera, nedant, esperant l'arribada d'un correu,... A més, el Sapo contemplarà com el Sepo intenta explicar una història i celebraran que el Sapo aconsegueix despertar al Sepo després d'haver-se passat tot l'hivern hivernant.

Finalment, algunes activitats que es podrien treballar a Educació Infantil.

Sapo y Sepo, inseparables (1970)

No hay comentarios:

Publicar un comentario